Onderhoud Dak & Gevelbeplating

Maintenance roof & wallcladding

Inspectie

De laatste dertig jaar zijn steeds meer bedrijfs-panden, kantoren en woningen voorzien van gecoate, aluminium, of roestvrijstalen dak- en gevelpanelen. Door het aanbrengen van deze plaatmaterialen krijgen gebouwen niet alleen een moderne en frisse uitstraling, ook worden de bouwkosten hiermee aanzienlijk verlaagd.

Een misvatting is dat dak- en gevelpanelen onderhoudsvrij zijn. Zonder onderhoud zullen deze plaatmaterialen door vuil, zoutaanslag en corrosie zodanig in kwaliteit achteruit gaan, dat een renovatie noodzakelijk wordt. Om hun moderne en frisse uitstraling te behouden moeten deze materialen daarom met een zekere regelmaat worden gereinigd.

Ondanks de garantie, die de producenten en leveranciers van dak- en gevelpanelen op hun producten bieden, valt nooit uit te sluiten dat door welke oorzaak dan ook schade aan deze materialen optreedt. In het kader van een garantieregeling of verzekeringskwestie wordt ons bedrijf geregeld door zowel producenten, leveranciers als eindgebruikers ingeschakeld voor het uitvoeren van een inspectie of schadetaxatie.

Bij deze inspecties en schadetaxaties verrichten wij een onderzoek naar de bouwkundige staat en onderhoudsstatus van de betreffende daken en gevels. In onze rapportages stellen wij niet alleen de oorzaak en de omvang van de schade vast, ook geven wij onze opdrachtgevers met betrekking tot reparatie en onderhoud een advies op maat.