Onderhoud Dak & Gevelbeplating

Maintenance roof & wallcladding

Roofpack

Ook goed geconstrueerde metalen daken zijn niet onderhoudsvrij. Op den duur zullen vervuiling, temperatuurschommelingen, krimp, uitzetting en veroudering hun tol eisen. In de meeste gevallen is het de toplaag die voor de problemen zorgt, terwijl het dak zelf niet of nauwelijks is aangetast. Als 90% van de problemen wordt veroorzaakt door slechts 10% van een dak, dringt zich de vraag op waarom soms een heel dak wordt vervangen om deze 10% aan te pakken. Dat is niet alleen onpraktisch, maar in de meeste gevallen ook onnodig.

Voor de reparatie van de toplaag van metalen daken maken wij gebruik van een innovatief procedé (Roofpack). Als de constructie van het dak zelf niet is aangetast, biedt dit procedé zelfs een oplossing voor daken die met gangbare technieken niet meer te herstellen zijn.

Op basis van een grondige inspectie van het gehele dak worden met speciaal hiervoor ontwikkelde producten de benodigde reparaties uitgevoerd en wordt de eventueel aanwezige roestvorming geneutraliseerd. Na een grondige schoonmaakbeurt wordt op het dak en in de goten een nieuwe, uit twee lagen bestaande, rubberen coating gespoten.

Een metalen dak dat is gerepareerd op basis van het Roofpack-procedé is weer jarenlang waterdicht en zal zonder problemen zijn diensten kunnen bewijzen. 

Als een dak eigenlijk alleen maar behoefte heeft aan een kwalitatief goede onderhoudsbeurt, biedt ons procedé de klant veel voordelen. Niet alleen kunnen wij reparaties in vergelijking met bestaande technieken sneller en goedkoper uitvoeren, ook leidt onze werkwijze nauwelijks tot verstoring van de bedrijfsvoering. Als u behoefte heeft aan een goed dak in plaats van een nieuw dak, is Roofpack voor u de oplossing.