Onderhoud Dak & Gevelbeplating

Maintenance roof & wallcladding

Polyprene

BESTE UNIVERSELE REPARATIE- & VOETLOOD-VERBINDING, BEVAT GEEN BITUMEN!
Dak materialen zetten uit en krimpen in en dit gaat op verschillende manieren. Dat zorgt voor spanning op naden en de gebieden rondom doorvoeren – denk aan ventilatorgaten, borden, metalen strips, metalen doorvoeren, naden en dak-apparatuur. Vezelrijke Polyprene® scheurt niet als het koud wordt. Blijft altijd veerkrachtig. Topps® Polyprene maakt een einde aan die steeds terugkerende, vervelende lekkages.

Polyprene, klaar voor gebruik 100% rubberen bindmiddel voor dak reparaties, geschikt voor alle soorten daken. Verkozen tot beste reparatiemiddel voor professionele dakbedekkers. Beschikbaar in twee soorten, om eenvoudig aan te brengen in alle situaties. Polyprene droogt op tot een stevige, duurzame, waterdichte verzegeling. De vezelrijke, hoge vaste stof, voorkomt barsten en maakt het ideaal voor schoorsteenaansluitingen en voor het dichten van naden, barsten, rond trillende dak-apparatuur, daklichten, ventilatiegaten, voetlood en meer.
Toegevoegde hechtings-hulpstoffen voor natte oppervlakken maken het mogelijk om vochtig metaal in geval van nood te repareren.

Aanbrengen met troffel of rubberen handschoen. Hardt uit tot een krachtige rubberen verzegeling die ontzettend sterk is! Troffelkwaliteit Polyprene is dikker en heeft genoeg “body” om gaten van maximaal 6,5 mm te vullen zonder te zakken. De zware kwastkwaliteit spreidt zich snel en gemakkelijk uit rond gaten en naden, maar houdt effectief het vocht buiten.

Gebruik Polyprene met polyester-versterkt weefsel voor kritische plaatsen of plaatsen die moeilijk te dichten zijn.

Technische specificaties

Uiterste trekkracht 600 psi min.
Uiterste rek 850%
Waterdampdoorlaatbaarheid 0,5 perms
Vochtbestendig na < 4 uur

Het meest betrouwbare reparatieproduct – permanente sterkte en flexibiliteit!

Duurzame De meest duurzame en flexibele vorm van verbindingen!
Veerkrachtig Verdraagt constante trillingen en ALLE klimaten.
Voordelig, eenvoudige toepassing Komt kant en klaar voor gebruik aan.

Specificeer EPDM/PVC-formule voor deze daktypen

VERBINDINGEN EN GATEN WORDEN WATERDICHT MET POLYPRENE®
1 Draai alle bevestigingsschroeven vast. Vervang gestripte, beschadigde of ontbrekende schroeven met die van een iets groter formaat. Voeg bevestigings- schroeven toe waar nodig, zodat alle naden en gaten gesloten of maximaal 1,5 mm groot zijn. Voor het aandraaien Polyprene® tussen de metalen delen aan- brengen, indien nodig, om gaten te voorkomen of een dichtere verzegeling te creëren.

2 Maak het oppervlak grondig schoon. Gebruik een staalborstel om eventueel roest te verwijderen en veeg de stof weg. Verwijder alle vergane oude reparatiemate- rialen, siliconen en oud afdichtingsmateriaal.

3 Breng Polyprene® aan in de openingen.
Breng Polyprene aan rond alle daklichten, voetlood, doorvoeren, dak-apparatuur en naden van goten.

Gebruik rubberen handschoenen om reparaties snel uit te kunnen voeren. Aanbrengen op voetlood en tenmin- ste 15 cm naast alle plekken waarin overgegaan wordt op het dakoppervlak. Leg PolyCoreTM 15-cm membraan (zachte kant naar beneden) in natte Polyprene om eventuele oorspronkelijke naden die groter zijn dan 1,5 mm te dekken. Zorg er altijd voor dat het membraan glad en rimpelvrij ingebed is. Alle randen PolyCore overschilderen en verzegelen.